Milzīgas smalkmaizītes ar štovētiem kāpostiem

Video recepte

Sastāvdaļas (4 gb.):

 

400g kārtainā rauga mīkla
150g štovēti kāposti DIMDIŅI
100g tomātu mērce DIMDIŅI
150g plāni sagriezts siers
150g plāni sagriezta kūpināta gaļa
ola apsmērēšanai
ķimenes

Pagatavošana (60 min.):

 

1. Kārtaino mīklu pārliek uz paplātes atkust. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem.

2. Kad mīkla ir atkususi uz vienas pusītes liek tomātu mērci, štovētus kāpostus un tad slāņos gaļu ar sieru. Tad uzcel īsāko malu uz augšu un garāko pārloka pāri. Noliek smalkmaizītes uzrūgt uz 15-20 min. Es to darīju raudzētavā - man ir šāda funkcija cepeškrāsnī, bet var apsegt ar dvielīti un raudzēt tā.

3. Pēc raudzēšanas smalkmaizītes apsmērē ar sakultu olu un pārkaisa ar ķimenēm. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 18-20 min.

4. Smalkmaizītes var ēst gan siltas, gan atdzesētas.